Matkamme vuodesta 1981
Historiaa ja nykypäivää yritysesitteestämme (lue koko esite täältä):

Sammuttimien huollosta täyden palvelun taloksi

Teknosafe on kasvanut palo- ja työturvallisuusalan edelläkävijäksi. Asiakkaan turvallisuus on kaiken keskiössä.

Palo- ja työturvallisuusala kehittyy niin kovaa vauhtia, että jatkuva uudistuminen on välttämätöntä. Vain niin asiakas saa parasta mahdollista palvelua, tiivistää Teknosafen perustaja Esko Metsi. Metsi puhuu vankan kokemuksen pohjalta. Hän ryhtyi alan yrittäjäksi jo vuonna 1981, kun Imatralla aiemmin olleen palokalustoliikkeen omistajuus vaihtui ja palokaluston myynti keskittyi pääkaupunkiseudulle.
– Asiakaskuntaa oli kuitenkin täällä jo paljon, joten ei heitä voinut jättää. Päätin sitten itse ryhtyä toimeen, Metsi kertoo.

Kaikki saman katon alta
Imatran Sammutinhuolto -nimisenä aloittanut yritys tarjosi nimensä mukaisesti sammutuskalustoon liittyviä huoltopalveluita, mutta varsin pian palveluvalikoima alkoi laajeta. Nykyisin saman katon alta asiakas saa palo- ja työturvallisuustuotteet, laajat huoltopalvelut ja turvallisuuskoulutukset. Monipuolisen palveluvalikoiman myötä myös yrityksen nimi vaihtui vuonna 2005 Teknosafeksi.
– Asiakkaan kannalta on helppoa, että pystymme auttamaan monenlaisissa tilanteissa ja tarjoamaan kokonaisratkaisuja, sanoo yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Anna Helminen.

Palvelutarjonnan kasvamisen myötä paikallisesta yrityksestä on tullut myös valtakunnallisesti alan edelläkävijä. Hyvin keskeinen osa yrityksen toimintaa on oma maahantuonti, joka Helmisen mukaan hyödyttää asiakasta monella tavalla.
– Kun valitsemme itse maahantuotavat tuotteet, vastaamme niistä alusta loppuun. Pyrimme aina kokonaisuuteen, jossa varmistamme laadukkaan tuotteen, luotettavan päämiehen ja kustannustehokkaan elinkaaren. Asiakas voi olla varma, että meiltä hankittuihin tuotteisiin saa tarvittaessa myös huollot ja käyttötuen.

Turvallista arkea

Teknosafen asiakkaita ovat muun muassa julkiset liikelaitokset sekä erikokoiset yritykset muun muassa teollisuudessa ja palvelusektorilla. Yritys palvelee edelleen myös yksityisasiakkaita. Helminen puhuukin mielellään kokonaisturvallisuudesta, josta muodostuu hyvä elämä ja arki niin työssä kuin vapaalla.

Turvallisuus liittyy olennaisena osana myös perheyrityksen arkeen. Teknosafe on perheyritys mitä suurimmassa määrin: nykyinen toimitusjohtaja Anna Helminen ja myynnistä vastaava Elina Metsi ovat Esko Metsin tyttäriä.
– Keskeisiä arvojamme ovat vastuullisuus, avoimuus, asiakaslähtöisyys ja laadukas palvelu. Meille on ensiarvoisen tärkeää pitää sekä omista asiakkaistamme että osaavasta henkilökunnasta huolta joka päivä, Helminen sanoo.


Esko, Elina ja Anna paloletkun sidonnassa.