Yksilölliset Elacin-kuulonsuojaimet valmistetaan tarkasti käsityönä käyttäjän korvasta otettavan valosmallin mukaan. Yksilöllisistä kuulonsuojaimista käytetään myös nimitystä muotoon valetut kuulosuojaimet.

Yksilölliset Elacin-kuulonsuojaimet tarjoavat miellyttävän ja tehokkaan tavan suojata kuuloa.

Miten yksilölliset kuulonsuojaimet eroavat tavallisista kuulonsuojaimista?
Yksilölliset kuulonsuojaimet on tehty käyttäjän korvakäytävän malliseksi. Tällöin niiden istuvuus ja käyttömukavuus on paras mahdollinen. Muissa kuulonsuojainmalleissa suojaimen koko on vakio, jolloin istuvuus ei välttämättä ole paras mahdollinen. Tällaiset one-size-kuulonsuojaimet sopivat hyvin esimerkiksi harrastekäyttöön. Ammattikäyttöön suosittelemme aina yksilöllisiä kuulonsuojaimia.

Kenelle yksilölliset kuulonsuojaimet ovat hyvä valinta?
Yksilöllisistä kuulonsuojaimista hyötyvät mm. tehdas- ja teollisuustyöntekijät, rakennustyöntekijät, hitsaajat, lastentarhanopettajat, hammaslääkärit, muusikot, poliisit ja armeijan työntekijät.

Suosittelemme yksilöllisiä kuulonsuojaimia, jos

 • altistut työssäsi jatkuvalle melulle
 • saatat altistua työssäsi äkilliselle kovalle äänelle
 • kun tarvitset kuulla ja puhua kuulonsuojaimia käyttäessäsi
 • jos työympäristössäsi hälytysten ja koneen äänien kuuleminen on välttämätöntä
 • haluat pitää kuulostasi hyvää huolta ja estää melun aiheuttaman kuulon heikkenemisen

Yksilölliset kuulonsuojaimet tiivistetysti:

 • Valmistetaan yksilöllisesti korvakäytävästäsi otettavan valosmallin mukaan, jotka istuvat korvaan ja käyttö on miellyttävää.
 • Suojaimet tarjoavat hyvän puhe-, työ- sekä varoitusäänien kuuluvuuden.
 • Materiaali on pehmeää ja kestävää.
 • Viiden (5) vuoden käyttöikä ja takuu. Suojain ei kulu käytössä, mutta käyttöikä määräytyy korvien mallin muuttumisen vuoksi.
 • Helppo laittaa korvaan ja ottaa pois.
 • Parasta mahdollista suojaa kuulollesi! Yksilöllisten kuulonsuojaimien ansiosta riski kuulosi heikkenemiseen vähenee altistuessa jatkuvalle melulle. Et myöskään rasitu työpäivän aikana melusta yhtä paljon, joten pysyt virkeämpänä työpäivän jälkeen.

Mallinotto suojaimen valmistusta varten

Valittuasi opastuksellamme tarpeisiisi sopivat Elacin-kuulosuojaimet, on aika ottaa valosmalllit korvakäytävästäsi.

Mallit otetaan myyntipisteessämme Imatralla. Mallinottoa varten on hyvä varata aika etukäteen; näin varmistat, että toimenpide hoituu nopeasti ja keskeytyksettä rauhassa.

2-3 päivää ennen mallinottoa on hyvä puhdistaa korvakäytävät vaikusta (vahasta). Korvat voi käydä puhdistuttamassa terveydenhoitajalla / työterveyshoitajalla tai apteekeista saatavalla huuhteluaineella. Runsas vaikku (vaha) korvakäytävässä estää valosmallin tekemisen.

Flunssa aiheuttaa usein turvotusta korvakäytäviin, joten emme suosittele saapumista mallinottoon flunssaisena. Ilmoita mallinottajalle, jos korvasi on leikattu.

Mallit otetaan käyttäen silikonipohjaista valosmateriaalia. Korvakäytävään asetetaan pumpuli/vaahtomuovituppo ja valosmateriaali injektoidaan korvakäytävään. Kuivuminen kestää n. 4-5 min. Valosaineen kuivumisen aikana ei saa puhua vaan leuka tulee pitää mahdollisimman rentona. Näin varmistetaan, että korvakäytävästä saadaan mahdollisimman tarkka normaaliolotilan valos. Valosmallit lähetetään tehtaalle valmistukseen. Suojaimet ovat valmiina n. 3-4 viikon päästä mallinotosta.

Kokonaisuudessaan mallinottokäyntiä varten on hyvä varata aikaa 20-30 minuuttia.

Varaa aikasi soittamalla 05 680 7700.

Yksilölliset kuulonsuojaimet