Reppusammutin Vario Carbon

Ultrakevyt apu sammutukseen

Pyydä tarjous

Tuotetiedot

Liikuteltava – Kevyt – Tehokas
VARIO Carbon on kannettava ja tehokas sammutusjärjestelmä, jota voidaan käyttää useissa eri käyttökohteissa.

ENSI-ISKU
Kun palo syttyy, voit olla nopeasti kohteessa VARIO Carbonin kanssa – nopeasti ja liikkuen. Täydellinen järjestelmä palonalkujen hallintaan ja sammuttamiseen.

SAMMUTUKSEN JÄLKEEN
Kun liekit ovat hallinnassa ja jäljellä on vain hehkuva jäännös, voit estää savun muodostuksen ja uudelleensyttymisen spray-toiminnolla. Suuren pinta-alan omaava vesisumu imeytyy palavaan materiaaliin ja ja jäähdyttää sen.

AJONEUVOPALOT
Ajoneuvopalossa voit aloittaa sammuttamisen välittömästi! VARIO Carbon mahdollistaa nopean toiminnan jo ennen kuin sammutusautot ovat sammutusvalmiudessa. Sammutusvaahdon ansiosta ajoneuvopalot voidaan usein sammuttaa kokonaan ennen kuin sammutusauto saapuu paikalle.TÄYSIN MOBIILI – KAIKISSA TILANTEISSA

• paino vain 20 kg (VARIO 9) täytenä
• mahdollistaa paremman liikkuvuuden käyttäjälle
• lisävarusteena kantolaite lisäämään entisestään helppoa liikuteltavuutta

KEVYT RUNKO, SUURI TEHO
vakiokäyttöpaine 38 bar (!)
kantomatka 21 m asti
ruostumaton, hiilikuituvahvistetusta polymeeristä valmistettu säiliö pitkään käyttöikään

JOUSTAVA, MONIPUOLINEN, TEHOKAS
erilaiset käyttötavat kolmen käyttötilan avulla: HiPRESS, HiCAFS ja SPRAY
portaattomasti säädettävä suorasuihku
saatavana 9 ja 13 litran versiona

TÄYDELLISTÄ VAAHTOA JOKA TILANTEESEEN

HiPRESS – nestemäinen raskasvaahto
HiPRESS-käyttötilassa paine on erittäin suuri ja siten kantomatka pitkä. Melko nestemäinen vaahto menee palavan materiaalin pintoihin ja rakoihin, kastelee sitä ja vähentää pintajännityksen minimiin.

 

HiCAFS – kuiva tarttuva vaahto
HiCAFS-käyttötilassa muodostetaan kuiva tarttuva vaahto lisäämällä vaahdon joukkoon paineilmaa. Vaahto tarttuu erinomaisesti seiniin ja jopa kattoihin. HiCAFS vaahto erottelee palavan materiaalin ja hapen ja estää siten savunmuodostuksen ja uudelleensyttymisen.

SPRAY – laajempi vaikutusalue
Spray-käyttötila voidaan valita kääntämällä suihkuputken päätä. Spray-tilalla voidaan kattaa laajoja alueita sekä kuluttaa vähemmän sammutusvaahtonestettä. Se on erinomainen ennakoivaan kasteluun sekä pienten jälkipalojen ja hehkuvien kohteiden sammuttamiseen.


KOMPONENTIT

HIILIKUITUSÄILIÖ
Hiilikuituvahvistetut polymeerista valmistetut paineilmasäiliöt ovat huomattavasti kevyempiä kuin metallisäiliöt – silti niissä on sama paineenkesto!

Järjestelmissämme suuri tehokkuus on yhdistetty kevyeen painoon. Huolimatta 13 litran täytösmäärästään VARIO 13 Carbon painaa vain 25 kg täytenä ja käyttövalmiina. VARIO 9 Carbon on tätäkin kevyempi ja painaa 20 kg!

Hiilikuitusäiliöiden korkean stabiilisuuden lisäksi niillä on – perinteisistä materiaaleista poiketen – etu myös korroosionkestävyydessä!

Paineilmasäiliöt ovat
• erittäin kevyitä
• helppoja käsitellä
• kestävämpiä
• korroosionkestäviä

 

    Tarjouspyyntö

    Tarjouspyyntö on tuotekohtainen. Laajemmissa usean tuotteen ja/tai palvelun tilauskokonaisuuksissa voit täyttää kustakin tuotteesta oman pyynnön tai voit ottaa yhteyttä myyntiimme.