Vaahdonsekoittajat palokunnille

Pyydä tarjous

Tuotetiedot

FireDos – Älykästä sekoitusta virtaavan veden voimalla
Monet tulipalotilanteet edellyttävät vaahtonesteen käyttämistä sammuttamisessa nopean ja tehokkaan sammutuksen saavuttamiseksi. Vaahdon muodostamisessa oleellista on tarkka vaahtonesteen sekoittaminen sammutusveteen. Tässä vaatimuksessa FireDos on ylivertainen: erityissuunnitellut hydraulimoottori ja mäntäpumppu toimivat vakiovirtausperiaatteella, mikä takaa tarkan sekoituksen eri veden virtauksilla ja paineilla.

FireDos:n periaate: täysin mekaaninen, vakiona pysyvällä sekoitussuhteella
• hydraulimoottori (1) pyörii virtaavan veden voimalla.
• tämä liike välitetään vaahdon annostelua ja sammutusveteen syöttöä hoitavalle mäntäpumpulle (2).
• valinta vaahdon imun ja sammutusveteen annostelun sekä vaahtonesteen säiliöön palauttamisen välillä tehdään palloventtiilillä (3).

FireDos saa sekoitusprosessiin tarvitsemansa energian ammutusveden virtauksesta. Painehäviö on aina alhainen ja sitä voidaan myös minimoida optimaalisella FireDos sekoittajakoon valinnalla. Kaikki FireDos sekoitusjärjestelmän osat on koottu asennusvalmiiksi yhdeksi kiinteäksi yksiköksi ja testattu tehtaalla toiminnan ja vuotojen osalta. Laitteen käyttöönotto voidaan suorittaa välittömästi asennuksen jälkeen. Säätöjen ja asetusten tekeminen ei ole tarpeellista, eikä myöskään mahdollista.

FireDos-sekoittajat on tarkoitettu moniin erilaisiin sammutusjärjestelmiin, esim. ajoneuvoihin, säiliöiden suojauksiin, sprinklerijärjestelmiin jne. FireDos sekoittaa luotettavasti ja tarkasti sammutusvaahtonesteen veteen halutulla sekoitussuhteella.

Palokunnille soveltuva sekoittaja tyyppi on portaattomalla sekoitussuhdevalinnalla varustettu malli. Sitä käytettäessä voidaan helposti ja nopeasti vaihtaa sekoitussuhdetta käyttötarpeen mukaan. Näin ollen esim. metsäpaloissa sekoitussuhteeksi voidaan valita 0,3% ja esim. teollisuuden tulipalojen sammutustilanteissa sekoitussuhde voi olla 3%.

Räätälöityjä sekoitusjärjestelmiä kaikkiin käyttökohteisiin
FireDos sekoittajia ovat palokuntien käytössä eri puolilla maailmaa. Ne voivat olla asennettuna sammutus-, säiliö- ja nostolava-autoihin tai erilaisiin muihin liikuteltaviin kohteisiin; esim. trailereihin ja lavoihin.

Kaikille yleisille sammutusaineille
FireDos sekoitusjärjestelmiä voidaan käyttää sekoittamaan kaikkia yleisiä sammutusaineita. Käyttöön soveltuu ei-paineenalainen, esim. ajoneuvon kiinteä vaahtonestesäiliö. Palokuntamalleissa voidaan helposti syöttää vaahtoneste myös ulkoisen imuyhteen kautta. Tämä mahdollistaa nopean sammutusaineen vaihtamisen kesken sammutuksen.

Mm. seuraavia sammutusainetyyppejä käytetään ja niitä voidaan lisätä sammutusveteen FireDos sekoitusjärjestelmällä:
• kalvovaahtoneste (AFFF)
• kalvovaahtoneste polaarisille nesteille (AFFF-AR)
• A-vaahtoneste ja monitoimivaahtonesteet
• proteiini- ja fluoroproteiinikalvovaahtonesteet
geeliä muodostavat sammutusaineet

Sekoitussuhteet
• kiinteät sekoitussuhteet: esim. 1%; 3%; 6%
• portaittaiset sekoitussuhteet: esim. 3% + 1%
• po
rtaattomasti säädettävät sekoitussuhteet: esim. 0.3-3%

Hyviä syitä valita FireDos
• Toimii pelkällä virtaavan veden voimalla. Ei tarvitse sähköä tai varavirran järjestämistä.
• Erikoissuunnitellun vaahtopumpun ansiosta soveltuu myös erittäin paksuille alkoholinkestäville ja fluorivapaille vaahtonesteille.
Laaja käyttöalue – sekoitussuhde pysyy kuitenkin vakiona kaikilla virtauksilla ja kaissa paineolosuhteissa.
Hyväksytty laajan käyttöalueen ansiosta moniin erilaisiin järjestelmiin: sprinkleri, deluge, märkä- ja kuivajärjestelmät.
Ei veden häviötä, koska hydraulimoottori on suljettu järjestelmä.
Nopea asennus ja käyttöönotto. Sekoittaja toimitetaan asennusvalmiina. Säätöjen tekeminen ei ole tarpeellista eikä edes mahdollista.
Ympäristöystävällinen ja kustannustehokas: Vaahtonesteen sekoitussuhteen testaus voidaan tehdä ilman vaahdon tai premixin muodostamista! Ei ole nopeampaa ja helpompaa tapaa tehdä testaus: todellisia olosuhteita simuloivassa testitilassa vaahtoneste palautetaan takaisin varastosäiliöön ja sen tilavuus mitataan.
Vain tarvittavaa määrää vaahtonesteestä liikutetaan: ei liikkeestä aiheutuvaa kuumenemista.
Ei aikarajoitteita sammuttamiselle: Erillinen vaahtonestesäiliö on paineeton ja se voidaan siten täyttää aina, kun se on tarpeellista.
Maailmanlaajuiset hyväksyntätodistukset.

FireDos-projektissa autamme mielellämme myös suunnittelu- ja kartoitusvaiheessa!

    Tarjouspyyntö

    Tarjouspyyntö on tuotekohtainen. Laajemmissa usean tuotteen ja/tai palvelun tilauskokonaisuuksissa voit täyttää kustakin tuotteesta oman pyynnön tai voit ottaa yhteyttä myyntiimme.