Koronalta suojautuminen

COVID-19 -virukselta suojautumisessa tärkeintä on käyttää riittävän tehokasta suojainta. Suojautumisessa keskiöön ovat nousseet kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä hengityksensuojaimista suodattavat puolinaamarit.


KIRURGISET SUU-NENÄSUOJUKSET
suojaavat esimerkiksi lääketieteellisen toimenpiteen aikana potilasta pisaratartunnalta.
Vain IIR-merkinnällä varustetut suu-nenäsuojukset suojaavat myös roiskeilta.


HENGITYKSENSUOJAIMET
COVID-19 -virukselta suojautumiseen soveltuvat luokan FFP2 tai FFP3 suodattavat puolinaamarit. Puolinaamareita on saaatavana sekä uloshengitysventtiilillä varustettuna että ilman uloshengitysventtiiliä.

Suodattavat puolinaamarit luokitellaan suodatustehon mukaisesti luokkaan FFP1, FFP2 tai FFP3. Näistä luokat FFP2 ja FFP3 soveltuvat COVID-19 virukselta suojautumiseen.

Suojausluokan numero 2 tai 3 kertoo kyseisen suojaimen suojaustehokkuudesta. Isompi numero tarkoittaa parempaa suojaustehokkuutta.

Suodattava puolinaamari suojaa käyttäjäänsä suodattamalla ympäröivästä ilmasta hiukkas- ja nesteaerosoleja. Puolinaamari tulee asentaa kasvoille tiiviisti, jotta suojaustehokkuus toteutuu.

Suodattavia puolinaamareita koskee henkilönsuojainasetus EU2016/425.
Suodattaviin puolinaamareihin sovellettava testaus- ja vaatimusstandardi on EN 149:2001+A1:2009.

Hengityksensuojaimet ovat kategorian III suojaimia. Se tarkoittaa, että tyyppitarkastuksen/sertifioinnin lisäksi valmistajan tulee tehdä ilmoitetun laitoksen kanssa sopimus vuosittaisesta vaatimustenmukaisuuden valvonnasta. Laadunvarmistuksen tulee kategorian III suojaimissa olla jatkuvaa.

Pääset tilaamaan tuotteita tästä.

Näytetään kaikki 5 tulosta