Tulityökankaat

KORKEAN LÄMPÖTILAN KUIDUT
Korkean lämpötilan tekstiilit mahdollistavat joustavan tuotteen ja tarjoavat suojaa korkeilta lämpötiloilta työntekijöille, koneille ja  materiaaleille. Kankaat valmistetaan pääosin kahdesta eri kuitutyypistä valmistetuista langoista käyttäen epäorgaanisia kuituja, joilla on orgaanisia kuituja korkeampi lämmönkestävyys ja jotka ovat ei-syttyviä:

Lasikuitulanka
kestää öljyä, rasvaa, orgaanisia happoja, liuottimia, vettä (hydrolyyttinen luokka 1 / DIN 12111) ja aineita pH-arvoilla 3-9. Lisäksi, lasikuitukankaat ovat toksikologisesti vaarattomia ja niitä ei ole merkitty vaarallisten  aineiden luetteloon (German Gefahr-Sto-Verordnung GefStoV – Hazardous Substance Regulation). Kangasvalmisteisten kankaiden sulamispiste on 840°-1000°C.

Silikaattilanka
silikaattilanka on kemiallisesti kestävä lukuunottamatta fluorivetyä, fosforihappoa ja vahvoja emäksisiä liuoksia . Tämän tyypin lanka on erittäin ihoystävällinen ja toksikologisesti vaaraton. Merkintävaatimus (German GefStoV) ei koske silikaattilankoja. Erinomainen
suojaus sulan metallin roiskeita ja hehkuvaa kuonaa vastaan voidaan selittää langan korkealla sulamispisteellä 1600°C-1700°C.

SILEÄ JA TEKSTUROITU LANKA
Kankaat kudotaan sekä sileästä että teksturoidusta langasta. Sileällä langalla on suurempi vahvuus samalla painolla. Teksturoiduille langoille on puolestaan ominaista suurempi volyymi ja sen myötä parantunut eristämiskyky: teksturoituun lankaan varastoituu enemmän eristävää ilmaa.

Sileä / teksturoitu lanka

Kangas sileällä langalla

Kangas teksturoidulla langalla

Kudonnat
Lasikuitulangasta voidaan valmistaa kankaita erilaisilla kudonnoilla (sileä ja/tai teksturoitu).

Satinkudonta
Suurin mahdollinen langan tiheys. Tuloksena suurin mahdollinen kankaan kestävyys. Pinta on suljettu ja sileä.

Peruskudonta
Kankaille ominaista taipumattomuus ja vähäinen rispaantuminen. Pinta on suljettu.

Ristitvillikudonta
Korkea langantiheys. Ominainen pintarakenne sitoo ilmaa sisäänsä. Kankaalla hyvät eristämisominaisuudet, erinomainen kestävyys ja mittapysyvyys.

 

 

Näytetään kaikki 10 tulosta