Vaahdonsekoittajat kiinteisiin sammutusjärjestelmiin

Osasto:

Pyydä tarjous

Ominaisuudet

FireDos – Älykästä sekoitusta virtaavan veden voimalla

Monet tulipalotilanteet edellyttävät vaahtonesteen käyttämistä sammuttamisessa nopean ja tehokkaan sammutuksen saavuttamiseksi. Vaahdon muodostamisessa oleellista on tarkka vaahtonesteen sekoittaminen sammutusveteen. Tässä vaatimuksessa FireDos on ylivertainen: erityissuunnitellut hydraulimoottori ja mäntäpumppu toimivat vakiovirtausperiaatteella, mikä takaa tarkan sekoituksen eri veden virtauksilla ja paineilla.

 

FireDos:n periaate: täysin mekaaninen, vakiona pysyvällä sekoitussuhteella

 • Hydraulimoottori (1) pyörii virtaavan veden voimalla.
 • Tämä liike välitetään vaahdon annostelua ja sammutusveteen syöttöä hoitavalle mäntäpumpulle (2).
 • Valinta vaahdon imun ja sammutusveteen annostelun sekä vaahtonesteen säiliöön palauttamisen välillä tehdään palloventtiilillä (3).

FireDos saa sekoitusprosessiin tarvitsemansa energian ammutusveden virtauksesta. Painehäviö on aina alhainen ja sitä voidaan myös minimoida optimaalisella FireDos sekoittajakoon valinnalla. Kaikki FireDos sekoitusjärjestelmän osat on koottu asennusvalmiiksi yhdeksi kiinteäksi yksiköksi ja testattu tehtaalla toiminnan ja vuotojen osalta. Laitteen käyttöönotto voidaan suorittaa välittömästi asennuksen jälkeen. Säätöjen ja asetusten tekeminen ei ole tarpeellista, eikä myöskään mahdollista.

FireDos-sekoittajat on tarkoitettu kiinteisiin sammutusjärjestelmiin, esim. säiliöiden suojauksiin, sprinklerijärjestelmiin jne. FireDos sekoittaa luotetettavasti ja tarkasti sammutusvaahtonesteen veteen halutulla sekoitussuhteella.

 

Räätälöityjä sekoitusjärjestelmiä kaikkiin käyttökohteisiin

FireDos sekoittajia ovat kiinteissä sammutusjärjestelmissä menestyksekkäästi käytössä tuhansissa rakennuksissa, tehtaissa ja kaupallisissa rakennuksissa ympäri maailmaa. Niitä on erilaisilla ominaisuuksilla ja varusteilla erilaisissa sammutusjärjestelmissä, kuten sprinkler-, delugevaahtojärjestelmissä ja vaahtosammutusjärjestelmissä.

Kaikille yleisille sammutusaineille

FireDos sekoitusjärjestelmiä voidaan käyttää sekoittamaan kaikkia yleisiä sammutusaineita. Käyttöön soveltuu ei-paineenalainen, normaalissa ilmanpaineessa oleva sammutusainesäiliö, jota voidaan jopa sammutuksen aikana helposti täyttää ja tyhjentää. Sammutusaineen korvaaminen tai vaihtaminen toiseen on siten mahdollista ilman ongelmia ja aikaviivettä. Sammutusainesäiliö ei myöskään ole paineastia ja siten sen elinkaarikustannukset ovat edulliset.

Mm. seuraavia sammutusainetyyppejä käytetään ja niitä voidaan lisätä sammutusveteen FireDos sekoitusjärjestelmällä:

 • kalvovaahtoneste (AFFF)
 • kalvovaahtoneste polaarisille nesteille (AFFF-AR)
 • A-vaahtoneste ja monitoimivaahtonesteet
 • proteiini- ja fluoroproteiinikalvovaahtonesteet
 • geeliä muodostavat sammutusaineet

 

Saatavana mallit

 

Tyyppi Virtausalue Sekoitussuhteet
FD500 50-500 l/min Kiinteät sekoitussuhteet:

0,5%

1%

3%

6%

3/3% (ei FD500)

 

Portaittain säädettävät sekoitussuhteet:

0,2% / 0,5%

0,3% / 1%

1% / 3%

2% / 3%

FD1000 150-1000 l/min
FD1600 200-1600 l/min
FD2500 250-2500 l/min
FD4000 400-4000 l/min
FD6000 500-6000 l/min
FD8000 500-8000 l/min
FD10000 500-10000 l/min
FD20000 800-20000 l/min
FD25000 1000-25000 l/min*
* Vain merivesiversio.

Myös muut sekoitussuhteet mahdollisia. Kysy lisää.

                 

Hyviä syitä valita FireDos

 • Toimii pelkällä virtaavan veden voimalla. Ei tarvitse sähköä tai varavirran järjestämistä.
 • Erikoissuunnitellun vaahtopumpun ansiosta soveltuu myös erittäin paksuille alkoholinkestäville ja fluorivapaille vaahtonesteille.
 • Laaja käyttöalue – sekoitussuhde pysyy kuitenkin vakiona kaikilla virtauksilla ja kaissa paineolosuhteissa.
 • Hyväksytty laajan käyttöalueen ansiosta moniin erilaisiin järjestelmiin:  sprinkleri, deluge, märkä- ja kuivajärjestelmät.
 • Ei veden häviötä, koska hydraulimoottori on suljettu järjestelmä.
 • Nopea asennus ja käyttöönotto. Sekoittaja toimitetaan asennusvalmiina. Säätöjen tekeminen ei ole tarpeellista eikä edes mahdollista.
 • Ympäristöystävällinen ja kustannustehokas: Vaahtonesteen sekoitussuhteen testaus voidaan tehdä ilman vaahdon tai premixin muodostamista! Ei ole nopeampaa ja helpompaa tapaa tehdä testaus: todellisia olossuhteita simuloivassa testitilassa vaahtoneste palautetaan takaisin varastosäiliöön ja sen tilavuus mitataan.
 • Vain tarvittavaa määrää vaahtonesteestä liikutetaan: ei liikkeestä aiheutuvaa kuumenemista.
 • Ei aikarajoitteita sammuttamiselle: Erillinen vaahtonestesäiliö on paineeton ja se voidaan siten täyttää aina, kun se on tarpeellista.
 • Maailmanlaajuiset hyväksyntätodistukset.

 

FireDos-projektissa autamme mielellämme myös suunnittelu- ja kartoitusvaiheessa!

  Tarjouspyyntö

  Tarjous on tuotekohtainen. Laajemmissa usean tuotteen ja/tai palvelun tilauskokonaisuuksissa otathan yhteyttä myyntiimme.