Sammuttimien huoltosopimus

Sammuttimien huoltosopimus

Huoltokonseptimme tarjoaa asiakkaille kokonaisvaltaista palvelua paloturvallisuuden hoitamiseen.

Huoltosopimusasiakkaiden kanssa sovitaan sammuttimien tarkastuksien ja huoltojen hoitamisesta ajallaan. Voimme tulla tarkastamaan sammuttimet automaattisesti asiakkaan luokse tai ilmoittaa etukäteen sammuttimien tarkastusajan lähestyessä. Asiakas voi myös halutessaan tuoda sammuttimet tarkastukseen, ilman huoltajan käyntiä asiakkaan tiloissa.

Kaikkien huoltosopimusasiakkaiden laitetiedot ylläpidämme sähköisessä laiterekisterissämme. Rekisterin avulla sammuttimien tarkastusajankohtien tehokas seuranta on helppoa ja vaivatonta – ajankohtaa ei tarvitse muistella tai käydä katsomassa ajankohtaa sammuttimen tarkastuslipukkeesta. Rekisterilistauksesta näkee tarkasti myös sammuttimen sijaintipaikan asiakkaan yrityksessä.

Huoltosopimus tehdään aina yksilöllisesti.

Huoltosopimus on laaja kokonaisuus, joka kuitenkin muotoillaan aina yksilöllisesti kunkin asiakkaan omien tarpeiden mukaan.

Nykytilan kartoituksessa käydään läpi mm. seuraavat asiakkaan paloturvallisuuteen liittyvät tekijät:

  • Käsisammuttimet
  • Pikapalopostit
  • Paloturvallisuusmerkinnät
  • Poistumisreitit
  • Poistumisreittimerkinnät
  • Koulutustarve (esim. alkusammutus- ja tulityökoulutus)
  • Asiakaskohtaiset erityisvaatimukset

Toimenpidesuunnitelmassa päätetään kalustotarpeesta, kaluston hoidosta, vastuuhenkilöistä ja koulutuksesta. Suunnitelman perusteella laaditaan huoltosopimus, jossa kaikki yksityiskohdat sekä niiden tarkka raportointi on määritelty.

Seuranta on helppoa ja vaivatonta

Seurantajärjestelmä on oleellinen osa sopimusta, sillä juuri sen avulla pysyy jatkuvasti ajan tasalla paloturvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä. Jos seurantajärjestelmään ei ole, voi paloturvallisuuden hallinta pettää.

Sopimukseen voidaan lisäpalveluna liittää vapaasti valittava määrä raportoitavia välikatselmuksia, joiden avulla yrityksen vastuuhenkilöt pysyvät vaivattomasti ja entistä tarkemmin ajan tasalla paloturvallisuuskalustonsa tilasta. Välikatselmuksissa tarkistetaan sammuttimet ja poistumisreitit merkintöineen. Lisäksi tuhopolttojen estämiseksi voidaan tarkistaa ennalta sovitut riskikohteet siten, että samalla otetaan huomioon erityyppisten materiaalien säilytyspaikat.

Ei pelkää sammutinhuoltoa

Meille paloturvallisuus merkitsee paljon enemmän kuin vain yksittäisten sammuttimien huoltotoimenpiteitä. Toiminnallemme on myönnetty ISO 9001:2015 –laatustandardin mukainen laatusertifikaatti. Päämäärämme on, että asiakkaamme voi rauhallisin mielin siirtää paloturvallisuutta koskevat kysymykset alan ammattilaisille.

– Siitä syntyy turvallisuus –